Schrijftherapie

Anne Frank kreeg haar dagboek op haar 13e verjaardag. Op de eerste bladzijde schreef ze: ‘Ik hoop dat ik alles aan jou kan toevertrouwen zoals ik nog aan niemand gekund heb en ik hoop dat je een grote steun voor me zult zijn.’ Ze noemde het dagboek Kitty. Autobiografisch schrijven wordt door veel mensen als een steun ervaren, niet zelden noemen ze het zelfs een kwestie van overleven.
Daarbij is het ook een manier om jezelf al schrijvende tevoorschijn te laten komen. Jouw verhaal is belangrijk, je ervaringen doen ertoe, je mag er zijn. Je wordt ‘gehoord en gezien’ door te beschrijven wat er in je leeft. Deze vorm van begeleiding waarbij je vanaf je eigen vertrouwde plek thuis en in je eigen tijd en tempo al schrijvende tot nieuwe inzichten komt. De verschillende gevoelens en gedachtes die het beschrijven van ervaringen op kan roepen, daarin kijk ik als therapeut met je mee en spiegel je daarin. Zo kun je te samen met hulp van de therapeut tot nieuwe inzichten en wellicht besluiten komen die jou verder helpen.
Kijk vooral wat bij jou past. Er is geen wacht- of reistijd. Je kunt direct starten, in je eigen vertrouwde omgeving. Deze therapievorm van autobiografisch schrijven bied ik kosteloos aan voor de mensen die bij mij in therapie zijn. Als ondersteuning van het proces. Kan dit iets voor jou kan zijn, neem dan eens contact op via: contact@jose-al.nl