Drie daags traject

Voor wie is dit traumatherapietraject bedoeld? Ervaringsdeskundigen, herstelwerkers en lotgenoten kunnen dit traject inzetten om op nóg diepere lagen de onvoldoende verwerkte pijnsporen te integreren in het volwassen leven. Het empathisch vermogen naar jezelf vergroten, zodat er steeds minder behoefte is aan erkenning van buitenaf, een vorm van hernieuwde hechting met jezelf. Voor de mensen met nog onvoldoende verwerkte pijnsporen die de weg terug wijzen naar een onveilige binding met de ouders.

Vanuit haar jarenlange ervaring biedt ik een kortdurend en tegelijk intensief groepstraject aan, een soort 'dompelbad' van drie weken achter elkaar een therapiedag. Dit werkt op diepe lagen door. Mensen zijn sociale wezens, in de basis vinden we het van nature fijn om deel uit te maken van een groep. Je kunt elkaar steunen en helpen, samen vorm je de kracht van de behandeling. Om het proces in de dagen tussen de afspraken in goed door te laten stromen, biedt ik een online training in schrijfexposure aan.

De drie samenkomsten in een groep werken op diepere lagen helpend en helend door, vol van herkenning en erkenning. Het is een groep met minimaal zes en maximaal acht personen. Je deelt alleen wat jij wilt delen, er is geen enkele druk om 'iets te moeten delen'! Dat jij je opgeeft en komt is al een hele stap! De zelfreflectie verloopt middels schrijfexposure, lichaamsgerichte traumatherapie, creatieve&beeldende traumatherapie te samen met persoonlijke oefeningen, waarvan je de ervaring en uitkomst voor jezelf kunt houden. Jij hebt ten alle tijden de regie! Juist dát geeft ontspanning. Gedurende de therapiedag kun je van binnenuit gaan 'bouwen aan vertrouwen', zodat je je meer en meer op je gemak zult voelen is de ervaring. En mogelijk iets deelt in de groep.

Kan deze relatief kortdurende en intensieve traumatherapie geschikt zijn voor jou? Je hebt matig psychische/emotionele/psychosomatische klachten. Je wilt graag van binnenuit leven in plaats van overleven. Je hebt al veel aan je pijnsporen gewerkt, maar die laatste stappen naar je werkelijk goed voelen kun je maar niet zetten. Je draagt nog onvoldoende verwerkte en erkende pijnsporen in je, maar je draagkracht is stevig genoeg om in ieder geval in redelijke balans te blijven met je draaglast. Je bent in staat tot zelfreflectie en je kunt je hulpvraag uitstellen tot de volgende groepsafspraak een week later. Deze groepstherapie is ook een waardevolle aanvulling wanneer je elders individuele therapie volgt. Klopt dit nog voor jou? Dan kun je verder lezen. Twijfel je nog? Overleg dan vooral even met mij?